1985-1995

El camp de l’Argelaguet

Els treballs per construir el nou camp de futbol de l’Argelaguet avançaven a bon ritme, i paral·lelament amb molta gent del poble centrada en la construcció dels vestidors i bar. 


L’ascens a 2a Regional

Mentrestant es seguia jugant al camp de les Escoles en una temporada en què el primer equip va assolir l’ascens a 2a Regional en imposar-se 0-2 al darrer partit de lliga al camp del Vila-roja. Una fita que es va culminar amb en Francesc Costa “Patau” d’entrenador. 

 

 


La gran inauguració

El 20 d’octubre del 1980 va ser la data recordada per la història del Club. Una gran celebració va servir per inaugurar el nou camp de futbol de l’Argelaguet. Una cercavila des del camp de les Escoles fins al nou camp va ser el primer dels actes, amb tots els jugadors del Club i una orquestra per amenitzar aquest moment. Al darrere hi havia l’autobús amb els jugadors dels veterans del Barça, que van ser convidats per jugar un amistós contra el primer equip del Sant Gregori.

Una vegada al camp, l’acte va començar amb la benedicció per part del mossèn, seguidament sardanes, que es van repetir a la mitja part, i un alliberament de globus i coloms. Al final del partit jugadors i parelles van poder gaudir d’un sopar a Can Quim.

El manteniment del camp va ser clau per tenir un dels millors terrens de joc de la província. El primer any no s’hi va jugar en el camp de gespa per tal d’assegurar que el terreny de joc es mantenia en les millors condicions, a càrrec d’en Josep Rovirola. Els entrenaments i amistosos es jugaven al camp de terra adjunt i al d’herba només hi jugava el primer equip en partits de lliga. 

 

 


Molt més que futbol

Un època en la qual se celebrava el tir al plat i la Marxa del Pedal com a activitats per generar algun ingrés extra i, sobretot, mantenir un bon lligam amb l’esport. A més, la temporada 1984-85 la secció de tennis taula es va federar per competir a Tercera Regional. Els primers partits es jugaven en un local de l’església parroquial. Un equip format per Lluís Ferrer, Rafael Nieto i Quim Ribas. La família va créixer amb Toni Ruscalleda la temporada següent, donant un impuls a la secció. Una empenta que va suposar l’ascens a Segona i Can Ribas es va convertir en la seu de la secció i Joan Rodríguez i Josep Vilamitjana, entre d’altres, van entrar a formar part de l’equip. Fins i tot un equip Infantil va crear-se, amb Jordi Geli, els germans Vidal i Joan Torrent.

Una secció que va anar creixent des del 1984 i que va estar a punt d’assolir l’ascens a Primera el 1988. Poc després, però, la secció va desaparèixer deixant un gran record esportiu i humà. 

 

 


La primera legislatura de Narcís Rivera

Narcís Rivera Casadevall Narcís Rivera Casadevall 1988-1992 / 2000-2004 / 2008 / 2011-2014


L’arribada de Narcís Rivera a la presidència, en la legislatura de 1988 al 1992, va permetre al Club mantenir-se a Segona Regional i consolidar-se a la categoria. A més, d’assentar l’Agrupació com a club i consolidar la massa social. 

Una feina que va continuar posteriorment amb la presidència de Joan Rodríguez en una Junta Directiva marcada per la joventut però vinculats des de ben petits al Club. Uns anys en què es va intentar assentar els pilars del futbol base, ja que fins llavors s’havia donat més importància al primer equip, que es formava majoritàriament de gent de Sant Gregori i algun fitxatge destacat de jugadors veterans contrastats com Dani Cabezas, Manel Carbó, Joan Tomàs  o l’uruguaià Gerardo González.