1965-1975

L’Agrupació com a espai de lleure

Després d’alguns anys sense molta activitat futbolística, l’empenta futbolística va tornar més forta que mai amb la creació de forma oficial d’una agrupació esportiva que donés espai a altres esports, no només al futbol. És per aquest motiu que es va crear la Agrupación Deportiva San Gregorio, nom en castellà pel context polític en el qual ens trobàvem. 

A més, es mantenia l’equip d’empreses integrat per jugadors de Sant Gregori i Comercial Elèctrica Girona. Un equip que es finançava dels cables d’electricitat que quan es cremaven es podien vendre. L’equip es deia Penya l’Aram. Aquest grup de gent jove, entre ells Narcís Canadell i Francesc Campasol, i l’antiga Junta, entre el 1968 i el 1969, van demanar a l’Ajuntament de Sant Gregori un espai per jugar a futbol. La nova ubicació seria un camp d’userda de Can Serra, situat darrere les escoles. 


El camp de les Escoles

Novament amb molt d’esforç i dedicació de gent voluntària es va instaurar la nova seu de l’entitat. Com a gran novetat tenia les porteries de ferro, tot i no ser reglamentàries, i Manel Saubí va encarregar un carretó per poder pintar les línies del camp de forma més còmode. L’aigua freda de després de cada partit es mantenien, ja que a molts llocs no hi havia aigua calenta o només una mànega.

El 1971 es va federar l’equip per primera vegada i Narcís Canadell, un home molt apassionat pel futbol, va compartir passions i responsabilitats amb homes com Agustí Ponsatí, Francesc Campasol, Francesc Costa, Pere Canadell, Josep Clot, Lluís Pujadas, Miquel Prades, Enric Garriga Climent Frigolé i Josep Esparraguera. La seva joventut, ja que Canadell i altres joves encara no eren majors d’edat, va propiciar que la primera junta directiva oficial va estar formada per Joan Fàbregas Serrat, com a president, Joan Bautista Pagès, Josep Rocas Almar, Mossèn Joaquim Cornellà i Josep Vidal Solergastó. 

En un principi l’Agrupació buscava oferir un espai unes bases a qualsevol esport del poble. Un club que cada vegada tenia més massa social i, en conseqüència, socis que seguien el Sant Gregori arreu. En aquella època el camp de les Escoles va canviar tres vegades d’ubicació. El 1971 tenia una posició de nord a sud, és a dir, del pavelló a l’escola. Més tard, l’any 1973, es canviar d’est a oest, del carrer fins a Can Quim i es va aprofitar per engrandir-lo. El darrer canvi es va produir el 1974, d’oest a est. D’aquesta manera, es va aprofitar per construir les casetes noves i, tot i no tenir gespa plantada, hi havia herba natural. 

 


La gran passió pel futbol a Sant Gregori

L’Agrupació estava formada per un sol equip de futbol que es trobava en la categoria d’aficionats i posteriorment va passar a la regional. La passió pel futbol a Sant Gregori era tal que al 1973 es va crear un equip de Juvenils format pràcticament tot per gent del poble, tot  que en aquella època Sant Gregori era molt petit. U fet insòlit en altres pobles molt més grans. En aquella època si un equip no tenia suficients jugadors es deixaven jugadors de l’altre equip i al final del matx l’ambient era totalment festiu entre els dos conjunts.