Torneig d'Estiu Futbol 7

NO DEIXIS QUE T'HO EXPLIQUIN!

El Torneig de Futbol 7 de Sant Gregori està format per tres categories: la Sènior -se celebra des del 2008 i amb la única interrupció de dos anys a causa de la Covid-19- i la de Veterans, per als majors de 35 anys i que té lloc des del 2012. Aquest 2023 hem apostat per la creació de la Senglar League, el torneig d'estiu de futbol 7 destinat als i les més joves (11-16 anys): Aleví (2011-2012), Infantil (2009-2010) i Cadet (2007-2008).

Fes la teva inscripció!

AIXÍ VAM VIURE L'EDICIÓ DEL 2022

EL TORNEIG 2023

Informació bàsica

• Lloc: Camp de Futbol Municipal de Sant Gregori
  • Tres categories: Sènior, Veterans (+35 anys) i Junior (Aleví, Infantil i Cadet)
  • Un partit per setmana (alguna setmana dos partits)
  • Dies de joc: Categoria Junior: De dilluns a divendres de 19 a 22 (Aleví 19h) (Infantil 20h) (Cadet 21h). Categoria Sènior i Veterans: de 21 a 22h i de 22 a 23h

Informació específica

INSCRIPCIONS

Fins el 22 de maig de 2023
Cal omplir el full d’inscripció (sol·licitar-lo a secretaria@aesantgregori.cat o 686 18 33 84) i enviar-lo a secretaria@aesantgregori.cat

DATES

Inici del torneig: 2 de juny (presentació i sorteig calendari)
Final del torneig: 14 al 16 de juliol (finals)

SISTEMA DE JOC

Segons número d’equips inscrits

QUOTA PER EQUIP

Sènior i Veterans: 450 euros per equip. Mínim 10 i màxim 14 jugadors/es.
Junior: 300 euros per equip. Màxim 14 jugadors/es.

Es podrà inscriure jugadors/es amb el torneig iniciat, sempre que no es superi el nombre màxim establert, avisant a la organització mínim una hora abans del inici del partit.

No es podran substituir jugadors/es del full d’inscripció, a no ser que siguin per causa justificada i acceptada per la organització.

Cada partit inclou:

Pilotes per jugar el torneig Peça de fruita  Àrbitres federats tot el torneig Aigua per a tots els/les participants

Premis

TORNEIG FUTBOL 7 SÈNIOR PREMIS
1r classificat Futbol 7 Sènior Trofeu, sopar i 50% descompte propera inscripció (225€)
2n classificat Futbol 7 Sènior Trofeu i 25% descompte propera inscripció (115€)
3r classificat Futbol 7 Sènior 15% descompte propera inscripció (70€)
Màxim golejador/a Futbol 7 Sènior Trofeu i obsequi
MVP Futbol 7 Sènior Trofeu i obsequi
Equip menys golejat Futbol 7 Sènior Trofeu i obsequi
TORNEIG FUTBOL 7 VETERANS PREMIS
TORNEIG SENGLAR LEAGUE PREMIS
1rs classificats Aleví, Infantil i Cadet Trofeu, berenar per l'equip i 50% descompte inscripció (150€)
2ns classificats Aleví, Infantil i Cadet Trofeu i 25% descompte inscripció (75€)
Màxim golejador/a Aleví, Infantil i Cadet Trofeu i obsequi
MVP Aleví, Infantil i Cadet Trofeu i obsequi
Equip menys golejat Aleví, Infantil i Cadet Trofeu i obsequi

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb la organització del torneig a través de correu electrònic (secretaria@aesantgregori.cat) o bé per telèfon (686 18 33 84).

Normativa

La normativa de joc, serà la de la Federació Catalana de Futbol amb el format de futbol 7.

1. Categories i subcategories: L’edició d’aquest any 2023 estarà composta per tres categories: Veterans, Sènior i Junior. La categoria Junior la formaran tres subcategories: Aleví (2011-2012), Infantil (2009-2010) i Cadet (2007-2008).

2. Duració dels partits: En categories Veterans i Sènior, els partits es disputaran a dues parts de 25 minuts cadascuna. Amb una mitja part de 10 minuts. A la categoria Junior els partits es disputaran a dues parts de 20 minuts cadascuna. Amb una mitja part de 10 minuts.

En totes les categories el temps és corregut, amb el temps afegit designat pel col·legiat.

3. Sistema de competició: Constarà de dues fases. La primera fase serà de lligueta de tots contra tots, entre els participants de cada categoria (mai es trobaran equips entre les diferents categories). La segona fase consta de semifinal, que es jugarà a doble partit (anada i tornada) i la final que es jugarà a partit únic, coincidint amb la Festa Major de Sant Gregori.

Un cop acabada la fase de lligueta, es classificaran per la fase final del 1r al 4t classificat, mentre que el 5è i 6è classificats jugaran una ronda (a doble partit també) per determinar quina serà la posició final al torneig.

El sistema de puntuació serà de 3 punts per partit guanyat i 1 punt per partit empatat. Els criteris que es seguiran per determinar la classificació final en la lligueta en cas de empat entre dos equips, seran els següents i per aquest ordre: enfrontament directe, gol-average general, més gols a favor i per últim menys gols en contra. En el cas de que en tots els casos anomenats anteriorment tot estigués empatat, seria l’atzar (moneda al aire) que determinaria el desempat. Per el cas que es produís un triple empat entre equips, el criteri seria el de lligueta entre els tres equips, eliminant els enfrontaments amb els altres equips no implicats. Referent a la segona fase (semifinals i final) es jugaran les semifinals a doble partit, tenint en compte els gols a favor i en contra, sense comptabilitzar-se els gols considerats a fora de casa per valor doble. I la final es disputarà a partit únic.

En la categoria Junior s’inclourà la opció de poder utilitzar uns avantatges durant el partit, aquests estan detallats a l’apartat 6 d’aquesta normativa.

4. Sancions: El jugador que rebi dues targetes grogues serà expulsat del partit amb targeta vermella, però no causaria partit de sanció. En el cas de ser targeta vermella, comportaria un partit de sanció. La organització es reserva el dret de prendre mesures extraordinàries en cas de comportaments violents, tant amb el jugador com amb la resta de l’equip.

5. Edat dels jugadors: Pel torneig en categoria Sènior, no hi ha un límit d’edat. Referent a la categoria Veterans, els jugador han de tenir 35 anys o més, amb l’excepció de dos jugadors que poden estar entre els 30 i 35 anys. I en la categoria Junior, trobarem les subcategories Aleví (anys 2011 i 2012), Infantil (anys 2009 i 2010) i Cadet (anys 2007 i 2008).

La organització, per temes de organització de grups i/o categories, es reserva la opció de poder incloure algun equip que no compleixi les condicions necessàries, prèvia comunicació a la resta d’equips i sempre abans del inici del torneig.

6. Poders especials (només categoria Junior): Aquesta edició es veurà modificada amb la inclusió d’uns avantatges o poders per cada equip per tal de fer la competició més divertida. Es tracta de la inclusió d’unes cartes amb diferents poders, les quals abans del inici del partit els arbitres les oferiran de manera privada a cada entrenador/a, fent així que els únics que inicialment sabran el contingut de la carta siguin ells mateixos. Aquests poders (cartes) es sol·liciten en el moment que es vulgui del partit, i seran efectius en el moment que es pari el joc, ja sigui per faltes, fores de joc, fora de banda o qualsevol infracció que faci que el joc es pari.

• Tipus de cartes:
  • Penal: Llançament de penal normal en el moment del partit que es demani, sense possibilitat de rebot. Es continua el partit on s’havia deixat en el moment de sol·licitar la carta.
  •
  • Penal mig camp: Penal format MLS (Major League Soccer). Es tracta de encarar al porter des del mig del camp, on el porter podrà sortir de sota els pals. En el moment que el porter toqui la pilota, l’atacant ja no pot tornar impactar amb la pilota. Si en el moment de finalitzar l’acció per part de l’atacant, es produeix un xut i aquests impacta al porter, però acaba entrant a la porteria, seria gol vàlid.
  •
  • Sanció 2 minuts jugador rival: En el moment d’executar la carta l’entrenador que sol·licita el poder tria un jugador rival, el qual ha de sortir del camp durant 2 minuts i sense possibilitat de ser substituït, fent que durant aquests 2 minuts l’equip que pateixi la carta jugui amb un jugador menys. Els porters queden exclosos.
  •
  • Gol doble durant 2 minuts: En el moment de sol·licitar la carta, l’equip sol·licitant gaudirà de 2 minuts on, en cas de marcar algun gol, aquest tindrà valor doble.
  • Aclariment: Es pot demanar un gol doble abans de xutar un penal? Si el poder esta demanat i l’acció que fa que es pari el joc es un penal, es demana el poder abans de continuar amb el joc (en aquest cas abans de xutar el penal), per tant el penal SI valdria doble. En el cas que es demani el poder amb el joc aturat pel llançament del penal (aclarir que no s’ha demanat el poder amb anterioritat a produir-se el penal) el poder quedaria actiu en la següent jugada que s’aturi el joc, per tant després del llançament de penal, cosa que faria que en aquest cas, el gol NO tindria valor doble.
  • La diferència entre les dues accions és el moment en què es demana el poder.
  •
  • Comodí: Carta que en el moment de sol·licitar-la adquireix el valor de qualsevol de les altres cartes.
  •
  • Roba carta: Carta que nomes es pot sol·licitar en el mateix moment que l’entrenador/a rival sol·liciti la seva carta, i dona el dret a robar la carta de l’equip rival. En el cas de robar un comodí, aquest nomes tindrà el valor que li ha volgut donar l’entrenador rival.
  • Exemple de com funciona: Entrenador equip A sol·licita el poder. L’entrenador de l’equip B seguidament sol·licita també el seu poder (ja que té un Roba carta). En el moment en què es para el joc, el primer que ha sol·licitat el poder (en aquest cas l’entrenador equip A) li comunica a l’àrbitre el seu poder. Si es tracta d’un comodí comunica quin és el valor que li vol donar (penal, penal mig camp, etc...) i un cop és públic, li pregunta a l’altre entrenador (equip B) quin és el seu poder. Si es tracta d’un Roba carta no esta robant el comodí sense valor assignat, sinó que està robant el valor que ja li ha donat l’entrenador del equip A.

IMPORTANT: Les cartes es poden sol·licitar en el moment que es vulgui durant el partit. I s’executaran en el moment següent a parar el joc. En el cas de haver les sol·licitat i l’àrbitre xiular el final del partit o final de part, es procedirà a demanar el poder (carta) igualment, fent que en el cas de la mitja part, les cartes amb valor penal o penal de mig camp, s’executaran igualment, i les cartes sanció i gol doble, s’iniciarà la segona part amb el poder executat. En el cas de xiular la finalització del partit, els únics poders que s’executaran son els de penal, penal de mig camp, comodí (valor penal i penal mig camp) i roba carta (sempre que el poder del rival sigui un dels mencionats en aquest punt).

La quantitat de cartes disponibles serà de 20 i el percentatge varia segons la influència del poder en el partit, fent que quedi amb aquests percentatges: Penal (10%), penal mig camp (20%), gol doble (30%), sanció rival (30%), comodí (5%) i roba carta (5%).

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb la organització del torneig a través de correu electrònic (secretaria@aesantgregori.cat) o bé per telèfon (626 95 38 20) amb el responsable del torneig Lluis Pujadas.

Notícies sobre el Torneig

Vallémena, patrocinador oficial de la Senglar League

12/05/2023
El torneig d'estiu de futbol 7 ja té patrocinador oficial. Estem molt contents d'anunciar que...

T'esperem al Torneig d'Estiu F7!

11/05/2023
El Torneig de Futbol 7 de Sant Gregori està format aquest 2023 per...
INSCRIPCIONS OBERTES!

Presentem la Senglar League!

10/04/2023
Comença el compte enrere per una nova edició del Torneig d'Estiu de Futbol 7 de Sant Gregori....