Història


FENT POBLE DES DE 1945

L’Agrupació Esportiva Sant Gregori fou fundada l’any 1945 per l’Enric Padrosa Simón, altrament conegut com en Baster, ajudat pel Coet de Bescanó, Joaquim Rafel Armengol i per en Gutiérrez.
A través d’un equipament bàsic, ni molt menys blaugrana, format per samarreta vermella i pantalons negres i un camp de futbol situat a un dels camps d’en Serra es va començar a fomentar en el que el dia d'avui és aquest club.

Cap a l’any 1953 l’entitat va adquirir una nova ubicació per a la pràctica del futbol. Van ser dos camps, se’n deien el de dalt i el de baix a causa de la seva col·locació geogràfica i es trobaven a la zona de Ginestar, a Can Batlle.

Al cap de poc temps va arribar la indumentària que tenim avui com a tal, 200 pessetes foren dipositades pel mateix Coet a canvi d’onze samarretes blaugrana i una pilota.

El 18 de gener de 1956 tenim com a data d’inauguració del 3r camp de la història del club, aquesta vegada serà el camp de Can Quim.
 

L'AGRUPACIÓ COM A ESPAI DE LLEURE

Són el 1968/69 els anys en què es tira endavant el projecte d’agrupació com a tal. Un seguit de gent jove del poble, que ja tenia un equip d’empreses fundat, i l’antiga junta, van demanar a l’Ajuntament la constitució d’una entitat esportiva i un espai per practicar aquest esport.

Aquest va respondre i va cedir els terrenys de Can Serra o Camps de les Escoles que, amb molt d’esforç i dedicació de gent voluntària del poble, es va instaurar la nova seu de l’entitat.

Aquests anys serveixen d’enfortiment de la base de l’entitat, si avui dia som la més gran del poble, és gràcies a l’esforç de la gent d’aquesta època. El club era molt seguit arreu del territori, a Sant Gregori bàsicament només hi havia cinema els diumenges i poca cosa més, fet que motivava a la gent del poble a seguir l’equip, es veia sempre gran quantitat de gent local seguint-los.

El 1976 es van fer unes eleccions per decidir la junta, es va escollir la mateixa i a partir d’aquí el club amb 8 anys va crear 6 equips que anaven de 3a regionals fins alevins. A més a més es va crear l’equip femení. Era molt inusual que un poble petit com Sant Gregori tingués aquella quantitat d’equips de futbol base.

UN CAMP ÚNIC AL GIRONÈS

L'any 1976 arriba la que seria la joia del pastís, la nova i actual ubicació del camp i el seu acabat amb gespa natural que el feia únic a la demarcació de Girona a les categories que militava, que va suposar un a més a més en la posició social del club.

Intenses negociacions entre Generalitat i Ajuntament, es van resoldre amb la col·locació de gespa a canvi de la construcció dels vestuaris i el camp de terra a costa del club que, a través de gent totalment voluntària, una altra vegada, van tirar endavant aquest projecte.

Amb el nou camp en construcció, el 1985 l’equip puja a 2a regional i el 20 d’octubre arriba el colofó, s’inaugura l’actual camp, el Camp de Can Simón.

Una inauguració on el partit inicial va ser Sant Gregori contra Veterans del Barça i es van fer cercaviles de l’antic camp al nou, sardanes, deixades de globus i coloms...

L’any 1988 fins al 1992 la presidència del club la va ocupar en Narcís Rivera i a posteriori Joan Rodríguez.

Va ser un 5 de maig de 1995 que al club li va tocar la loteria amb el número 57526.

La temporada 1997/98 es va aconseguir l’anhelat ascens a 1a Regional. Es portava molts anys esperant aquest moment i per fi es va aconseguir.

L’any 2000 va ser un altre any amb canvi de junta on novament es va posar al mandat en Narcís Rivera on l’objectiu que tenien era mantenir la categoria de 1a regional tot i els problemes econòmics que suposava aquesta categoria. La junta directiva d’aquells anys va pensar, juntament amb el CB Sant Gregori, d’incrementar la Quina de Nadal, ja que donava molt bon resultat. Gràcies a la Quina i altres activitats que es van poder fer es va assolir la categoria i el club no va registrar pèrdues econòmiques.

Aquest mateix any es va tornar a crear un equip de 3a Regional perquè hi va haver una colla de gent que volia tornar a jugar i no tenia prou nivell per jugar en un equip de 1a.
La temporada 2002-2003, va ser una temporada d'èxit pel futbol base del Sant Gregori. Els alevins van quedar campions de la seva lliga i van aconseguir pujar de categoria. Un fet que donava molta satisfacció al club. Va resultar que en aquests anys es va començar a engrandir el poble i això va fer que gent que venia de fora a viure portessin els seus nens a jugar a Sant Gregori. Un d'aquests motius va ser el gran creixement de l’Agrupació.
 

EL CREIXEMENT DEL FUTBOL BASE

Durant els anys 2004-2005, va entrar com a president Josep Vila formant part de la nova junta directiva. Van ser doncs, en aquests anys en què l’Agrupació Esportiva Sant Gregori va començar a tenir una gran empenta en els equips de futbol base.

 
A partir de llavors, es va començar a donar molta importància al futbol base, ja que els més menuts eren el futur del club i s’havia de potenciar. El primer any de presidència hi va haver uns 107 nens inscrits, des de benjamins fins a juvenils.

Durant la temporada 2005-2006 el futbol base va seguir creixent fins a aconseguir fer dos equips nous: un de pre-benjamins i un juvenil B. Es van apuntar fins a 130 nens.

Des dels anys 2005-2006, l’Agrupació Esportiva s’ha convertit en un referent per la seva filosofia implantada i pels seus valors. Actualment, hi ha més de 300 nens des de categories com escoleta fins a juvenils. També, l’any 2012 es va començar a implantar el futbol femení que juntament amb el 3a catalana i el 4a catalana formaven un total de 21 equips.
El club seguia creixent cada dia més; amb 310 jugadors i 40 entrenadors dividits en 21 equips dels quals cal destacar l'equip femení que competia a Segona Divisió, format l'any, 2013 i així s'ha convertit en la major xifra d’equips i jugadors de la història del club.

La temporada 2014/15 amb l'entrada de la nova junta encapçalada pel president Albert Casadevall es van establir diversos objectius per assolir en els propers anys de mandat. El curs 2015/16 es va assolir l'ascens a Segona Catalana, però l'equip no va poder mantenir la categoria. Tot i així, l'objectiu és recuperar-la en un futur amb el màxim nombre possible de jugadors formats a la casa. Un dels objectius del club, que ha estat primari sempre, és formar persones abans que jugadors i sempre respectant uns principis i uns valors. Tots els futbolistes participen del joc deixant el resultat com a objectiu secundari excepte a partir de Juvenil. 
 
Durant aquests últims anys, l'Agrupació s'ha convertit en una entitat referent de formació de jugadors i també ha augmentat el número de socis. Actualment el club té més d'un centenar de socis, un èxit tenint en compte que som un club de poble i que l'ajuda d'aquestes persones ens permet seguir treballant diàriament. Igual que totes les aportacions que fan els patrocinadors. Una aportació clau per tal que l'AE Sant Gregori segueixi bategant amb força. 
 
L'entitat s'anava fent gran i ens faltava espai de vestidors. Per aquest motiu, amb uns treballs que van començar a finals de l'any 2015, es va construir un nou local social que substituiria l'antic, que era més petit i adjunt a la zona de vestidors. D'aquesta manera, amb l'inici del curs 2017/18 vam inaugurar un espai modern i al servei de tots els usuaris del Municipal.
 
L'antic bar es va habilitar per ampliar la zona de vestidors per als més petits i també es va reservar un espai per situar-hi un possible gimnàs, però que inicialment serà un espai de reunions i recuperació de jugadors. Els mesos d'octubre i novembre del 2017 van ser molt actius pel Club i el Municipal, ja que es va substituir la tanca perimetral del recinte i es van tallar els arbustos, que es trobaven en mal estat.
 

NOU CAMP DE FUTBOL 7

Alhora, es van començar els treballs del nou camp de futbol 7 adjunt al Municipal. Un camp que es va inaugurar el gener del 2018, un gran pas per solucionar la manca d'espai per entrenar en les millors condicions. I sempre treballant en la millora de les instal·lacions per tal que al Municipal els futbolistes puguin treballar en les millors condicions.

Desde 1945 aquest Club s'ha fet gran a poc a poc i esperem que aixi sigui per molts anys!